søndag 25. mars 2012

Takk og lov for NYE krimdebutanter.

I år har mange av de bøkenen jeg har gledet medg mest til liksom ikke innfridd helt forventingene. Jeg har slukt alle bøkene til Johan Theorin før- men den nye fra 2012 - Sankta Psyko fenget meg ikke nevneeverdig. Kanksje den ligner for mye på mange andre jeg har lest -eller var for forutsigbar???? Likesp når Jussi Adler Olsen kom med sin 64, ble det ikke hel klaff- rett og slett kjedelig var denne.
Jeg har lest alle bøkene til Eva Joly med stor glede, men i år kom Liras øyne( krim/ korrupsjon/spion format)- IKKE BRA! Greit at den tok for seg korrupsjon i Nigeria og oljeselskaper- informativt, men det var også alt!

SÅ dukket det opp noen KRIM debutanter; fra Danmark; Boka " Blod vil ha blod" avBenni Bødker og Karen Vad Bruun. Dette er en spenningsroman som både serverer et spennende persongalleri og en handling som skaper ettertanke.Da beinrester fra et menneske blir funnet i Danmark får rettsantropolog og politietterforsker Linnea Kirkegaard jobben med å rekonstruere den døde for å identifisere liket. Etterforskningen går i mange ulike retninger, og Danmarks deltakelse i Afghanistan og Irak blir pekt ut som et mulig spor, så skjer flere drap........

 Neste bok er norsk og skrevet av Sigbjørn Mostue og Johnny Brenne " Operasjon Helena".
Boka handler om politispaneren Axel Th. Munthe og hans makker Tobben i Oslo politiet. Kort fortalt , en av deres tystere blir totrurert og drept så blirdatteren til en investor kidnappet og voldtatt. Saken fører Axel inn i de mørkeste sidene av det norske samfunnet. Boka er kjempespennened. du vil ikke legge den fra deg- selv om den fører deg inn inn i de mørkeste sidene av det norske samfunnet, hvor internasjonal kriminalitet brer ut sine tentakler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar