søndag 1. mai 2011

Dansen i Firenze av Fabio Sommer

Boka er skrevet under psaudonymet Fabio Sommer. Med en blanding av fiksjon og fakta, og tar boken for seg vold i parforhold, og også hvordan barn har en tendens til å bli de største ofrene. Boken ble utgitt i 2008 og jeg kom tilfeldig over den på biblioteket, men kunne ikke legge den fra meg da den førts var påbegynt.

Boka handler Fredrik er 35 år, singel, og bor alene i sin leilighet på Frogner. Han har ekstreme regneferdigheter og jobber som porteføljeforvalter i Norges Petroleumsfond. Fredrik er på jakt etter den store kjærligheten, og drømmekvinnen er den vakre dansende kvinnen fra Firenze han så på ferie med sine foreldre da han var 16år. Så møter han Madeleine. Hun er i ferd med å separeres fra Tommy, som hun har sønnen Henrik sammen med. Madeleine og Fredrik innleder et lidenskapelig forhold. En rekke merkelige hendelser inntreffer, og Madeleine og Fredrik føler at de har møtt hverandre før.
Er hun den dansende kvinnen fra Firenze? Eller har de møttes et annet sted? I et annet liv?
Når Madeleine skal ta ut separasjon får Fredrik innblikk i Tommys egentlige vesen, og det blir klart for Fredrik at han har rotet seg bort i en syk virkelighet, en virkelighet som dessverre er reell for mange. I boka får vi mer enn en beskrivelse av en psykopat , men med en fortellerstemme tar forfatteren os med til middelalderes Firenze og mektige menn flere med klare psykopatiske trekk. Boka veksler mellom fantasi, drømmer og virkelighet på en fasinerenede måte.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar