tirsdag 28. juni 2011

Alle dør alene

I romanen møter vi ekteparet Anne og Otto Quangel som får melding om at deres eneste sønn, Lille-Otto, har falt i felttoget mot Frankrike i 1940. De bestemmer seg for å ta opp kampen mot Hitlers nazityranni ved å skrive postkort som advarer mot regimet og som oppfordrer befolkningen til å yte motstand. De legger ut kortene i trappeoppganger og ved kontorer der folk ferdes. Boken beskriver nøkterne berlineres kamp mot naziregimet samt oppløsningen av deres liv og verdier. Etter hvert møter vi Gestapos brutalitet og metoder for å slå ned på motstanderne. Det er sterk lesning. Romanens dramaer og nakne prosa har gitt den thrillerens særpreg. Boken er en ny, usensurert utgave av originalmanuset som første gang kom ut i 1947, og innholder nytt tilleggsmateriell. Ved relanseringen er boken blitt en bestselger i USA, England, Frankrike, Israel, og Tyskland. En fasinerenede og sterk bok som bygger på arkiver fra Gestapo og referat fra forhør av et ektepar som på sin egne måte motarbeidet Hitler regimet.
BØR LESES !!!!!!
Boken er en ny, usensurert utgave av originalmanuset som første gang ble utgitt i 1947, og innholder nytt bilde- og tilleggsmateriell. 
Hans Fallada fikk sitt gjennombrudd med romanen  Kleiner Mann, was nun? (Lille mann, hva nå?). Fallada var en av Tysklands viktigste forfattere i mellomkrigstiden og under andre verdenskrig. Han ble i ung alder avhengig av morfin, og senere også alkohol, og hadde store problemer med sjelslivet sitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar