lørdag 15. juni 2013

Gode bøker til late dager i hengekøya

På tide og finne roen i ferien og lese god krim - her er et knippe anbefalinger; ERIK VALEUR- Det syvende barnet Om du ikke mister motet når du får boka i hendene ( den er på 800 sider), får du en utrolig leseopplevelse. Boka handler om syv barn kom til verden på Rikshospitalets fødesal B. I månedene som fulgte fant frøknene på det berømte spedbarnshjemmet Kongslund nye familier til dem over hele Danmark, og de vokste opp uten å ane noe om sin egen fortid. Ett av barna bar på en hemmelighet som for enhver pris måtte skjules.Da en eldre kvinne mange år senere ble funnet død på en strand like ved barnehjemmet, ble det opptakten til en sak som ville hjemsøke hele nasjonen: Hadde det ærerike barnehjemmet gjennom et halvt århundre skjult skandaler på høyeste samfunnsnivå? Dette er IKKE bare en krimgåte, men en beskrivelse av det danske samfunnet etter 2. verdenskrig og frem til idag,samtidig som den gir en innblikk i uønskete barn sin skjebne i adopsjonsprosesser.
CHRISTIAN JUNGERSEN- Du forsvinner "Du forsvinner" er en ny, prisbelønt roman av forfatteren danske Jungersen. Vi møter Mia som er lærer og Fredrik som leder en privatskole. En dag begynner Frederik å oppføre seg merkelig. Det viser seg at han har en hjernesvulst, som gradvis har endret hans personlighet. Da Frederik blir avslørt i et millionbedrageri, begynner et spill om skyld og ansvar. For er den skyldige ham selv eller hjerneskaden? Forfatteren stiller spørsmål om en person som er syk, bør bli straffet dersom han gjør noe kriminelt. Det er dette som skjer med hovedpersonen Fredrik, i «Du forsvinner». På en familieferie får Fredrik plutselig et raserianfall under en kjøretur, noe som fører til at han kjører utfor veien. På sykehuset oppdager legen at han har en svulst i hjernen, noe som betyr at han kan få fryktelige raserianfalle. Det er denne svulsten som fører til at Fredrik etter hvert endrer personligheten sin så mye, at han fremstår som en vilt fremmed for ektefellen Mia. "Du forsvinner" er en djevelsk og filosofisk kjærlighetsroman om å finne sin egen vei ut av katastrofen. Den er umilig å legge fra seg og umilig å ikke bli berørt av. Anbefales varmt!
INGER WOLF- Frost og Aske Først leste jeg boka Svart Sensommer før Frost og Aske og " forelsket" meg helt i hennes bøker og karakterene. Så nå har jeg kjøp inn flere nye på dansk direkte fra forlaget da de 2 omtalte er de eneste oversatt til norsk. Midt under en snøstorm blir en åtte år gammel gutt funnet død i elven Giber. Sporene peker i ulike retninger: mot en mann med en billesamling, mot en gutt med svart samvittighet og mot en tretti år gammel drukningsulykke i den samme elven. Førstebetjent Daniel Trokic og resten av teamet ved Århus politistasjon har fått en sak å bryne seg på.
ARNE GARVANG- En helt tilfeldig forbrytelse Arne Garvang var for meg før denne boka kun Tramteatret- men nå har en skrevet en god og lett sommer krim som passer i varmen med sprudlevann i glasset! Fartsfylt og spennende kidnappingsdrama er dette. Boka handler omMichael Holst-Nielsen skal som snarest innom et kjøpesenter. Han parkerer stoltheten i bilparken sin, en Jaguar XJ, og lar de to døtrene på 8 og 13 sitte i bilen mens han handler.( hvem har ikke gjort det?) Da han kommer ut igjen etter ti minutter, er bilen borte, og han må snart innse at det er også de to barna. Politiet kommer, Michaels eks-kone Susanne kommer, og en desperat leting begynner.Jaguaren er foreløpig ikke langt vekk, og under et pledd på gulvet bak i bilen, ligger to livredde barn, og i forsetet sitter en ukjent dame og en ukjent mann. Kort tid senere er Jaguaren plassert inne i en trailer, klar til å fraktes til Poznan i Polen, der eks-jugoslaven Goran og hans nettverk venter for videre distribuering. Goran klarer imidlertid å snappe opp at traileren har fått en interessant tilleggslast, og da endres planene. Say no more - enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar