tirsdag 16. april 2013

Krim i Påsken!!

Hei,
Påske er krimtid for alle oss krimelskere og her er noen gode tips over spennende og fengende bøker jeg har lest den siste tiden;

Arven fra Stonehenge er Sam Christer sin debutroman, og på baksideteksten blir boka sammenliknet med de beste thrillerne til Dan Brown.En mann blir slept opp til Stonehenge og drept på bestialsk vis av en gruppe kappekledde menn. Nathaniel Chase, en anerkjent skattejeger tar livet av seg kort tid etter. Gideon Chase må ta den tunge veien hjem for å ordne opp etter farens selvmord. I et hemmelig rom finner han flere dagbøker skrevet i kode, en kode som bare han og faren kan lese. Bøkene forteller om en hemmelig gruppe som i flerfoldige år har dyrket Stonehengemyten, og faren var et sentralt medlem i denne gruppen. Nå har en ny og skremmende sirkelmester kommet til makten, og rituell menneskeofring hører til i den nye praksisen.
Så forsvinner datteren til den amerikanske visepresidenten i nærheten av Stonehenge, og sommersolverv nærmer seg…

En torn i øyet av Julie Hastrup Anna Gudbergsen sykler hjem en lun sommernatt etter en kveld på byen. Neste morgen blir hun funnet brutalt myrdet i den nærliggende skogen. Rebekka Holm er 35 år og nyansatt etterforsker hos Rikspolitiets mordkommisjon. Motvillig sendes hun fra København til Ringkøbing, stedet hun vokste opp på og forlot etter en ulykke seksten år tidligere. Rebekka virvles inn i et lite samfunns løgner og svik, samtidig som hun konfronteres med sin egen historie. Dette er den første boken i en ny dansk krimserie med den ambisiøse etterforskeren Rebekka Holm som hovedperson.

Den femte boken med statsadvokaten Rebecka Martinsson i hovedrollen omhandler et brutalt kvinnemord i nåtidens Kiruna og et kjærlighetsforhold nesten hundre år tilbake i tid. Da en stor bjørn blir skutt i nærheten av Kiruna, finner man menneskeknokler i bjørnens mage. Noen måneder senere blir en kvinne myrdet med høygaffel, mens hennes barnebarn overlever ved å gjemme seg i et lekehus. Rebecka finner ut at usedvanlig mange av kvinnens nærmeste slektninger er døde. Samtidig rulles historien om Kirunas mektigste mann opp. Hjalmar Lundbohm var direktør for gruveselskapet i den lille gruvebyen. Han innledet et forhold til en ung lærerinne i 1914, men forholdet ble uglesett og skulle få katastrofale følger gjennom flere generasjoner.
Et offer til Molokk av Åsa Larsson

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar