tirsdag 15. januar 2013

Den blå døren av Lise Kristensen

Dette er en dokumenter og biografi om ni år gamle Lise Kristensen nøt en idyllisk barndom på den tropiske øya Java sammen med sine norske foreldre. Men alt ble revet opp etter det uventede angrep av japanerne på Pearl Harbour i desember 1941. I 1943 okkuperte japanerne Java, og i løpet av kort tid var alle innbyggene med vestlig bakgrunn kastet i fangeleire.

Norske Lise var sammen med sin mor, lillesøster og lillebror skilt fra faren og stengt inne i et brutalt miljø der død, voldtekt og tortur var dagligdags. Da moren ble syk, tok lille Lise over ansvart for sine småsøsken i fangeleiren, hvor de ble holdt fanget i to år.

Det tok et langt liv før Lise klarte å fortelle sin historie om den umenneskelige behandling av japanske soldater, og hvordan de så vidt overlevde. «Den blå døren» er en dramatisk øyenvitnefortelling om en ukjent del av krigshistorien. Men først og fremste er det en bok om viljen til å leve, en bok som vil bevege deg i lang tid. Denne boken glemmer man ikke så lett!!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar