mandag 28. mai 2012

 Drømmeløs av Jørgen Brekke


Etter å ha lest debutboka Nådens Omkrets i fjor gledet jeg meg til en ny bok fra Jørgen Brekke. For en som meg som liker bøker med tilbakeblikk til historiske begivenheter og steder er denne boka midt i blinken. Hør bare her
I 1767 rømmer en fattig visesanger fra Stockholm etter å ha fornærmet datteren til en av byens mektige menn. Samme år finner den fordrukne og kranglete politimesteren Nils Bayer et nakent mannslik i fjæresteinene utenfor Trondheim.
Vinteren 2011 blir en ung kvinne funnet drept på Kuhaugen i samme by. Drapsmannen har fjernet strupehodet til offeret, og en spilledåse med en ukjent melodi er plassert på kvinnens bryst. Så forsvinner en ungjente på seksten år fra sitt hjem, og etterforsker Odd Singsaker frykter at de bare har kort tid på seg før også hun blir et offer for mannen med spilledåsene.
Forbrytelsene er adskilt i tid med nesten 250 år. Men én ting ser ut til å knytte sakene sammen: den spinkle melodien fra spilledåsen.
Boka fenger og er suggernede spennende , litt morbid men samtidig uforutsigbar med gode person karakstikker både i dagens Trondheim og på byens befolkning på 1700 tallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar