tirsdag 22. mars 2011

Krim jeg LIKER :)

Ikke all krim er god krim og mye er lik dusinvare! Heldigvis dukker det opp noen inneimellom som nesten MÅ leses nonstop og tar vekk min nattesøvn. Her er 2 jeg har lest i det siste.
Camilla Grebe og Åsa Träff er søstre. Den ene er siviløkonom, den andre er psykolog. Debutboken En slags fred, som er den første i serien om psykologen Siri Bergman, utkom på norsk i 2010 og i vinter kom Bitrere enn døden.
En kvinne blir brutalt sparket i hjel i sitt hjem. Gjemt under kjøkkenbordet er den femårige datteren Tilde vitne til det som skjer.Samtidig møter Siri og hennes kollega Aina en helt ny gruppe pasienter: De skal lede en selvhjelpsgruppe for fem kvinnelige voldsofre.Etterhvert flettes vesle Tildes skjebne sammen med Siris og de fem kvinnenes. Boken er godt og fengende skrevet og først på de siste sidene løses alle plot.

Bok nr 2 jeg vil anbefale er dansk krim av Jussi Adler Olsen og boka Flaskepost fra P. 

En flaskepost flyter i land ved kysten av Skottland, og havner til slutt hos etterforsker Carl Mørck i København. Han skjønner etter hvert, av det gamle brevet, at to gutter blei bortført en gang på 90-tallet. Dette er den tredje romanen om Avdeling Q i København. Bok nr 1 om denne spesielle avdelingen i kjelleren på politihuset er Kvinnen i buret og  bok 2 Fasandreperene.Alle bøknene har ulike temaer og grenser til det bisarre samtidig som de belyser miljøer som gjerne er lukket og noe ukjent for oss " dødlige". Utrolog velskrevet og spennende !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar